Tur langs Alnaelva

I mai 2011 åpnet Oslo kommune Alnastien etter omfattende utbedringer langs elveløpet med hengebroer og plankebroer. Før den tid var det ikke mulig å vandre særlig langt langs Alnaelva. Nå kan man gå hele veien til Bryn, som vi gjorde, på broer som fører deg rett over vannflaten og som duver når du går.

Vi startet turen øverst i Schweigaardsgate og gikk ned til Svartdalsparken rett ved Kværnerbyen. Svartdalsparken er en stor gresslette med høye piletrær. Fra parken stiger du ned i elvelandskapet, en frodig urskog der trærne danner et grønt tak over stien. Du vandrer langs en elv som slynger seg i landskapet og brusende fossefall. Hundene elsket å ta en tur på stien langs Alnaelva i sommervarmen. Der var det svalt og fuktig, og fullt mulig å ta avkjølende bad. Mer informasjon om området finner du nedenfor bildene.

Klikk på bildene for å se de større

Hvordan komme dit: Vi parkerte øverst i Schweigaardsgate, men det kan nok være vanskelig å finne parkeringsplass i området. Til Schweigaardsgate går det buss, det gjør det også til Kværnerbyen. Starter du fra Bryn kan du ta T-banen til Brynseng.

Det er planer for videre-utvikling av Alnaelva.  Fra Kværner går elva i tunnel gjennom Ekeberg. Nå arbeides det for å få Alna ut i dagen gjennom Kværnerdalen til Middelaldervannspeilet og Bispevika der Oslo ble grunnlagt omkring år 1000. 

Alnaelvas venner arrangerer lysvandring torsdag 26. september 2013.  

This entry was posted in Nye innlegg, Oslo øst and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.