Til Danmark med hund – «det er farlig det»

Denne Golden Retrieveren

««Menneskets beste venn» kan raskt bli syk om du tar sjansen på å la bisken bli med på utenlandstur. Det gjelder hunder, som denne golden retrieveren, …..», sier leder i Mattilsynet i Drammen, Rita Kvennejorde, og fortsetter;  «ved å ta med hunden til ukjente steder skaper det kun stress for din pelskledde venn.» Hun advarer også mot å ta med kjæledyr til Danmark, der kattelopper er utbredt. Og får støtte fra styremedlem Therese Rye i Dyrebeskyttelsen som frykter at kjæledyr kan komme på avveie under ferien, derfor er det viktig med ID-merking.

Det er ikke grenser for påbud og advarsler i forbindelse med ferieturer med hund. Nå er det pass tvang og behandling mot revens dvergbendelorm hvis man skal til Sverige. Krysser aldri reven grensen? Til Danmark kreves pass, rabies vaksine og piller mot revens dvergbendelorm før hjemreise. Som om det ikke er nok, advares det mot de farlige katteloppene, sandmygg og sandfluer i Danmark.

Vi tok uansett sjansen i år, vi leide et hus i Danmark og fikk ordnet alle formaliteter som bildene under viser. Det krevde litt planlegging siden rabiesvaksinen må tas minst en måned før avreise, dessuten måtte vi vite hvor vi skulle få piller mot revens dvergbendelorm før hjemreise. Men ferieturen vår ble fin. Hundene var lykkelige og glade over å få være med. Det eneste ubehaget hundene opplevde var båtreisen frem og tilbake til Danmark. Vi valgte hurtigbåt fra Larvik til Hirtshals, 3,5 timers reise. Hundene var i bilen. Det likte de ikke. Hvis vi tar turen en gang til skal de være på kennelen i båten.

 Trykk på bildene for å se de større
This entry was posted in Danmark, Lover og regler, Nye innlegg and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.