Sognsvann

Vinteren har ikke sluppet taket i marka ennå. På Sognsvann lå det fremdeles isrester på vannet 24.april. Macho prøvde seg på isen, det var ikke særlig lurt. I et anfall av lekenhet løp han ut på isen. Isen ga etter og Macho endte i vannet. Han liker å bade og har allerede tatt første svømmetur tidligere i år. Men han likte nok ikke dette badet noe særlig. Det som var vanskelig denne gangen var å komme seg opp igjen. Macho prøvde å komme opp på isen, men den brakk under han. Vi fikk lokket han til å svømme mot land og da gikk det bra.

Vi tok en runde rundt vannet på turstien som går der. Veldig mange gjorde det samme. Det var hundeeiere, trimmere, løpere, ja det var til og med en løpekonkurranse der den dagen.

Klikk på bildene for å se de større

Sognsvann er en innsjø i Oslomarka som ligger ved markagrensen, rett nord for Oslo. Etter siste istid nådde havnivået nesten helt opp til det som nå er Sognsvann. Stien rundt selve vannet er tilrettelagt for rullestolbrukere og forbeholdt gående og løpende, mens syklende henvises til å bruke hovedveien som ligger noe lengre unna selve vannet. Det er bålplasser godkjent av brann- og redningsetaten, fire steder rundt vannet.

Man kommer til Sognsvann ved å ta T-banelinje nr. 6, Sognsvannsbanen, fra sentrum og til endeholdeplassen Sognsvann. Det går fint å bruke bil til Sognsvann, det er veldig mange parkeringsplasser der.

This entry was posted in Marka, Nye innlegg and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.