Snellingen i Romeriksåsene

Nydelig turområde, men ingen nydelig tur. Denne dagen skjedde det meg noe som ødela naturopplevelsen. Hundene og jeg skulle møte turfølget vårt på parkeringsplassen ved Brovoll på E16. Vel og bra.

Vi kom til stedet litt før turfølget vårt. Langs E16 er det et høyt gjerde, sikkert for å holde husdyra unna veien. For å komme over gjerdet må man gjennom en port. Porten er litt spesiell og terkelen under er veldig høy. I de minuttene vi ventet på turfølget fant jeg ut at jeg ville ha hundene over denne høye terskelen. Og hvordan skulle jeg det? Jo ved å løfte dem over! Jeg løftet Ninja opp og bøyde meg over gjerdet. Pang! Vanvittige smerter jog gjennom ryggen. Jeg falt ned på kne og bannet.

Men Ninja var på andre siden av gjerdet. Noen minutter senere kom turfølget. Da hadde jeg rettet ryggen, men hadde det slett ikke bra. Allikevel tok vi en liten tur, turfølget bar sekken min. Macho hoppet selv over terskelen. Vi kom oss til Snellingshøyden før jeg måtte melde pass. Macho hoppet igjen selv over terskelen på tilbakeveien, Ninja ble løftet, men ikke av meg. Når ryggen er god og vi har funnet en lettere måte å forsere gjerdet drar vi tilbake til det åpne, gressbevokste og vakre landskapet ved Snellingen. Mer om Snellingen og hvordan du kommer deg dit nedenfor bildene.

Klikk på bildene for å se de større

Snellingen ligger i Oslomarka, helt nord på Romeriksåsene. Terrenget er flott og typisk for Romeriksåsene med lange myrdrag og mye krokfuru. Området er rikt på historiske minner.

Fra Oslo kommer du til Brovoll både ved å kjøre over Grua og Gardermoen. Fra parkeringen tar det ca. en time til Snellingshøyden. Ut.no om Snellingen

This entry was posted in Marka, Nye innlegg, Oppland and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.