September Son

Son. Et idyllisk sommersted. Men så mye mer enn det. Det blir flere og flere fastboende, så her finner folk mer enn sommeridyll. Forrige gang vi var i Son lå det snø og slaps i gatene. Det var kaldt. 8.september er det varmt. Sommeren har ikke sluppet taket. Son er på sitt beste. Det er et yrende folkeliv selv på en søndag. Mange vandrer langs havna. Vi setter oss rett ned på trebrygga som går langs havna, og bare nyter Son i september. Mer informasjon om Son nedenfor bildene.

Klikk på bildene for å se de større

Son ligger ved Oslofjorden, 40 min sør fra Oslo. Du kan komme til Son med hurtigbåt fra Aker Brygge, tog fra Oslo og Moss, eller bil. 

Son var en viktig tømmerhavn på 1600-tallet. Så viktig at hollenderne kalte Oslofjorden for Zoon Water på sine sjøkart. Son har flere fredede bygninger, bl.a. Thornegården fra 1641, Stoltenberggården og Spinderigården. I juni 2013 ble Son innlemmet i Riksantikvarens register over historiske byområder av nasjonal interesse. Sentrum i Son regnes nå blant Norges viktigste historiske byområder og har nasjonal interesse på grunn av stedets betydning i norsk by historie. Kystperlen har vært handelssted fra middelalderen, og har betydd mye i norsk handels- og sjøfartshistorie.

This entry was posted in Akershus, Nye innlegg and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.