Fra Sandbakken til Vangen og tilbake

Tar du den blåmerkete stien fra Sandbakken til Vangen får du en nydelig tur i lett østmarkterreng. Hundene elsket den turen. Macho fikk lange ut, rulle seg i skogbunnen og bade både i vann og myr. Selv Ninja gikk litt ”bananas” på denne turen, og det er lenge siden sist. Bananas kaller jeg det når hun løper vilt rundt i glede over å være til.

Vi tok sykkelstien fra Sandbakken til Vangen. Sykkelstien går forbi Skjelbreia der det er fullt av trekkhunder. Fra Vangen gikk vi på blåmerket sti tilbake til Sandbakken. Jeg anbefaler den blåmerkete turstien, en lett sti i nydelig terreng. Sykkelstien er også fin, men lenger. Den er super for syklister selv om sykkelen må trilles et lite stykke. Sykkelstien er 9 km lang, blåmerket sti 6 km. Informasjon om Sandbakken, Skjelbreia og Vangen nedenfor bildene. 

Klikk på bildene for å se de større

Sandbakken er en turisthytte som ligger i Østmarka. Helt opp til 1956, da Oslo kommune kjøpte stedet, ble det drevet småbruk på Sandbakken. Kommunen bygde på serveringsfløyen som åpnet i 1959. Nedenfor Sandbakken er det fullt av parkeringsplasser.

Vangen ligger sentralt i Østmarka, med utsikt over idylliske Mosjøen. Stua eies av Skiforeningen og har overnattingsmuligheter, men drives mest som leirskole for barn. Vangen er også et populært sted for kurs og seminarer. Vangen har utleie av kanoer, og arrangerer gjerne kanefart vinterstid.

Skjelbreia er Oslomarka trekkhundklubb sin hytte. De har servering i helgene i vintersesongen. Line Løw overtok som røkter på Skjelbreia fra 1. mai 2009. Hun har 10 Siberian Huskier. 

This entry was posted in Marka, Nye innlegg and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.