Rundtur i Bærumsmarka

Har du ikke sett troll før, finner du det i Bærumsmarka. Vi tok en rundtur på selveste 17.mai som var en nydelig og varm dag med mye sol. Og ja, vi så troll. Turløypa vår startet fra Fossum, gikk forbi Østernvann, over Lønnmåsehøgda til Tjæregrashøgda, og videre til Vensåssetra før Burudvann, og retur til Fossum over Nygård. Tjæregrashøgda, Bærummarkas høyeste punkt, 485 moh, var første rastemål. Mer om Bærumsmarka og nyttige lenker nedenfor bildene.

Trykk på bildene for å se de større

Bærumsmarka avgrenses av tettbebyggelsen i Bærum i sør, Sørkedalen i øst, Lommedalen i vest og Krokskogen i nord. Bærumsmarka regnes som en del av Oslomarka. De største vannene i Bærum er Burudvann og Østernvann. I Bærumsmarka ligger Haslumseter kapell, innviet 1969. Marka er småkupert med få gårder og mange setervoller og er et populært turområde. Blant plassene er Haugen og Muren. Fra mange kølabonner i Bærumsmarka ble det kjørt trekull til Bærums Verk og Fossum Jernverk.

Kjentmannsmerket om Bærum markas høyeste punkt. Bærumsmarka rundt fra Skiforeningen. Vensåssetra drives av Bærum Hundekjørerklubb og er åpen for servering lørdag og søndag 11-16 når det er skiføre.

This entry was posted in Akershus, Marka, Nye innlegg and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.