Ravnedalen, Baneheia og Bymarka

Hvis du er i Kristiansand er det noen områder du absolutt må oppleve. Ett av dem er Ravnedalen. Dalen er magisk med svanedam, vakre gamle trær, vide gressletter, konsertscene, stupbratte bergsider og Kafé Generalen. Der ligger «Norges vakreste utescene» står det i Dagbladet 7.juni 2017, og denne sommeren avholdes det mange fine konserter der. Hva med en sommer i Kristiansand for å oppleve Ravnedalen? På dagtid kan man kose seg med hund på tur, om kvelden med flott musikk.

General Joseph Wergeland, bror av Henrik Wergeland og Camilla Collett, fikk anlagt «lystanlegget», som generalen kalte det, i Ravnedalen. I 1874-78 ble parkanlegget bygget av soldater, trær fra anleggsperioden står i parken ennå.

Ravnedalen er nærmeste nabo til alle badevannene på Baneheia og Ravneheia. På varme sommerdager er det bare å ta med seg badetøy, så kan en velge å gå til Baneheia der det er fullt av folk, eller på Ravneheia der man nesten får hele vann for seg selv. For tur på Ravneheia, i Kristiansands byskog, bør en ha med seg niste, for ikke å måtte snu for fort når sulten gnager.

Klikk på bildene for å se dem større
This entry was posted in Nye innlegg, Vest-Agder and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.