På tur til Fornebu og Snarøya

En dag tok vi turen til Fornebu. Vi er ofte på Bygdøy og da ser vi over til Fornebu og vi ser at det kommer store bygg i vannkanten. Vi lurer på hva som skjer der ute og hvordan området blir seende ut. Vi ble positivt overrasket.

Men det er mye som gjenstår før området blir som planlagt. Ting har tatt tid på grunn av uenigheter om ulike saker. For eksempel transport. Noen vil ha båt ut til Fornebu, og jeg forstår ikke hvorfor det ikke allerede går båt dit. Suveren avlastning av veinettet tenker jeg.

Vi gikk rundt på Fornebu og Snarøya i mange timer, på kyststien og på gangveiene. Til sist endte vi opp nede ved Sjøflyhavna like ved Statoilbygget og de store husene vi har sett fra Bygdøy. Mer informasjon om området finner du nedenfor bildene. 

Klikk på bildene for å se større utgaver

Fornebu, eller Fornebo, ligger i Bærum kommune. Området er mest kjent som Østlandets hovedflyplass i perioden 1939-1998. I dag er området under utvikling på og rundt det gamle flyplassområdet. Fridtjof Nansens hjem, Polhøgda ligger på Fornebu. Navnet Fornebu betyr gammel boplass.

Snarøya er en halvøy. Navnet kan komme fra snarvei over isen som ble benyttet i middelalderens Oslo. På 1500-tallet var Snarøya en øy, men sundet mellom øya og fastlandet er fylt igjen. På 1600-tallet nevnes Snarøen gård i kilder som kronens gård. I 1923 ble gården kjøpt av visekonsulen, maleren og senere møbelsnekkeren Mario Caprino, og har vært i familiens eie siden. Sønnen Ivo Caprino oppførte filmstudio der i 1952.

Sjøflyhavna Kro ved Rolfsbukta er fredet av Riksantikvaren, og restaurert tilbake til opprinnelige utseende fra 1948. 

Offentlig kommunikasjon: Flere busser går til Fornebu; linjene 24, 28, 31, 31E og 733. Snarøya er endeholdeplass for buss 31 og 733.

This entry was posted in Akershus, Nye innlegg and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.