På tide å planlegge sommerferien

Kristiansand med Odderøya, Vågsbygd, Flekkerøya og skogsområdene rundt kan varmt anbefales alle hundeeiere, området byr på utallige turmuligheter. Det eneste aberet er flåtten. Det kryr av flått, men med Bravecto piller som dreper flåtten etter at den har bitt seg fast, var flått aldri noe problem for oss.

Er du interessert i mer informasjon om Kristiansand området se her.

Jeg har tidligere fortalt om turer til Kristiansand, Vågsbygd og Odderøya. Denne gangen forteller jeg om Flekkerøya, den store øya uti havgapet utenfor Vågsbygd. Flekkerøya er Kristiansands største øy med over 3000 fastboende. Øya har store friområder, festningsverk og villsau. På øya kan man bade og nyte en storslått havutsikt. Flekkerøya er nå et fredelig sted, men senest i 1807 ble øya angrepet av sjørøvere som tok mat, kveg og folk. Dette førte til en økning i den Norske kaperfarten= sjørøveri. Så merkelig det enn kan høres var det lov å drive med kaperfart når man hadde fått kaperbrev. Over 70 skip ble utrustet i Kristiansand for å ta igjen overfor utenlandske kaprere. Disse kaperfartøyene tok mer enn 300 utenlandske båter selv før de ga seg.

Våre to turer til Flekkerøya var uten spor av sjørøvere, det var stille og rolig, selv ikke villsauen som lever der ute så vi snurten av. Nedenfor ser du bilder fra en tur til Grasåsen der villsauen holder til og en til Brattåsen. For mer inspirasjon se nettsiden Flekkerøya.

Klikk på bildene for å se dem større
This entry was posted in Nye innlegg, Vest-Agder and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.