På sherpasti i Vestby

En varm sommerettermiddag tar vi turen langs kysten fra Hvitsten og sørover. Vi beveger oss i Vestby kommune som har en fin oversikt over sine kyststier.  På den første strekningen, fra Hvitsten til Emmerstad, går vi først på en smal vei langs hytter og hus, for så å ta inn på en sti laget av sherpaer fra Nepal. Sherpadelen av strekningen er det sus over. Deler av den minner meg om Inkatrailen i Peru, det er bratt og smalt, nesten litt nifst.

På den andre strekningen fra Emmerstad til Krokstrand går vi mest på en skogsvei uten kontakt med vannet. Men vel fremme ved Krokstrand koser vi oss på en fin badeplass med toaletter og utsalg. Mer informasjon om Vestby nedenfor bildene.

Klikk på bildene for å se større utgaver

Vestby kommune ligger på østsiden av Oslofjorden, lengst sør i Akershus. Kommunen består av kystlandskap, kulturlandskap og utmarksområder, og omfatter blant annet Hvitsten og Son.

I skogen ikke langt fra Emmerstadbukta ligger Haugertjernet som Theodor Kittelsen skal ha brukt som motiv til «Nøkken», i følge Sigrid Undset. Selv brukte hun Emmerstadbukta som modell for Hestviken i verket om Olav Audunsson.

This entry was posted in Akershus, Nye innlegg and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.