Östersund, byen midt i Sverige

Hundene er glad for å være ute av bilen

Hundene er fulle av liv, nå vil de på tur.

Bobilturen, tur-retur Manndalen. Östersund var første stopp på vår bobilreise sommeren 2012. Vi campet gratis ved Jamtli, en fin plass ved Storsjön. Mange andre bobiler sto på området, men de hadde reist da vi tok dette bildet. Etter en god natts søvn gikk vi tur langs Storsjön og på bytur. Vi skulle gjerne vært i Östersund lenger, men måtte reise videre for å rekke Riddu Riddu festivalen.

Östersund ligger nydelig til ved Storsjön omtrent midt i Sverige, på høyde med Trondheim. Byen er verdt et lengre besøk, det er mye å se, oppleve og smake på. Östersund ble utnevnt til Matlandets hovedstad i 2011.

Östersund er kjent for ikke å ha fått tildelt de olympiske vinterleker i 1994, til fordel for Lillehammer. Den daværende rådmannen i Åre, John Bruno Jakobsson, uttalte de kjente ordene «Jag är inte besviken – jag är förbannad!» Östersund har sammen med Åre søkt om å få arrangere vinterlekene tre ganger, i 1994, 1998 og 2002. Östersund–Åre er Sveriges kandidat også i kampen om vinterlekene i 2018. Verdenscupen i skiskyting har siden 2005 blitt arrangert i byen. 

This entry was posted in Bobil tur, Nye innlegg, Sverige and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.