Ljanselva

Går du fra Holmlia og tar til høyre ved Hundejordet, inn på stien, kommer du rett til Ljanselva der det går turstier til Nordstrand og Hauketo. Ljanselva ble renset opp for noen år siden og det ble satt opp informasjonsskilt som forteller hvordan området ble brukt før i tiden. Området er ganske fuktig, på varme sommerdager er det et svalt sted å gå med hunder.

Du kan gå fra Nordstrand eller Hauketo langs Ljanselva og ned til Hundejordet og videre til Hvervenbukta, eller omvendt.

Ljanselva var en gang en lakseelv. Nå er nederste del lagt i rør og ingen laks kan benytte laksetrappen nederst i Liadalen. Elva renner fra Nøklevann i Østmarka ned til Bunnefjorden. Turområdet jeg omtaler ligger i Liadalen. Kommer du vestfra kan du se rester etter Smaalensbanen hvis du går opp i skogen litt før Munkerudkleiva. Tørr du å stå ytterst på restene etter brospennet og se ned, tror jeg du vil tenke at det er ufattelig at man turde å kjøre her. Et borettslag på Holmlia heter Gamlelinja til minne om Smaalensbanen. To turveier på Holmlia går gjennom deler av tidligere Smaalensbanetraseer.

Klikk på bildene for å se større utgaver
This entry was posted in Nye innlegg, Oslo øst, Søndre Nordstrand and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.