Kjørbogården og Sandvikselva

En søndag bestemte vi oss for å ta en tur til Kalvøya, men fikk ikke parkering ved øya, der var det loppemarked og trangt. Så vi kjørte videre og inn første mulige vei etter Kalvøya og kom til Kjørboveien. Der var det parkeringsplasser nok og opplysning om at parkering er greit i helger, ellers måtte man ha polititillatelse. Parkeringsplassen tilhører Asker og Bærum politidistrikt.

Vi skulle til Kalvøya, men ved å parkere hos politiet fikk vi se den fine Kjørbogården som ligger skjult fra veien. Så, istedenfor Kalvøya, valgte vi å rusle rundt på Kjørbogården. Gården har en nydelig park og en fin, liten kyststi mot sjøen. Rett ved politiets parkeringsplass ligger også gangveien oppover langs Sandvikselva, så da tok vi likegodt den etter rusleturen på Kjørbogården og fikk se noe av det Sandvika kan tilby. Om Kjørbo gård og Sandvika nedenfor bildene.

Klikk på bildene for å se dem større

Kjørbo gård ligger ved Sandvikselvas utløp. Kjørbo var ødegård etter svartedauden, men ble på slutten av 1600-tallet gods med mange underbruk. Kjørboparken ble anlagt på 1850-tallet av Herman H. Brodtkorb som overtok gården. I dag er det Entra ASA som eier Kjørbo og leier ut bebyggelsen til forskjellige bedrifter. En viktig leietager,  Politiet i Asker og Bærum flyttet inn i 2009. For politiet ble det bygget et spesialbygg i det som ble kallt «Bestemorskogen» på Kjørbo gård.

Sandvika ga seg selv bystatus i 2003. Sandvika ligger innerst i Vestfjorden og cirka 15 km sørvest for Oslo sentrum. Bærums administrasjon og de offentlige tjenestene ligger i Sandvika. Sandvika Storsenter har ca. 190 butikker.

This entry was posted in Akershus, Nye innlegg and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.