Holmsbu, på vestsiden av Hurumlandet

50 minutter fra Oslo ligger idylliske Holmsbu. Vi dro dit for å oppleve tettstedet og gå på tur i området. Hurum kommune, som Holmsbu er en del av, reklamerer for kyststien fra Holmsbu til Slemmestad, men vi ble av fastboende anbefalt å ikke ta den. Årsaken er at stien veksler mellom vanlige bilveier og skogsstier med dårlig merking av overgangene. Vi gikk nordover langs kysten isteden, fra Holmsbu til Knivsvika. Den stien anbefaler jeg, jeg tar den gjerne igjen. Informasjon om Holmsbu og kyststiene nedenfor bildene.

Klikk på bildene for å se de større

Holmsbu er et tettsted på Hurumhalvøya ved Drammensfjorden. I Holmsbu finnes det butikk, flere serveringssteder, hoteller og spa. Mange kunstnere har hatt tilhold i Holmsbu. Et resultat av dette er Holmsbu billedgalleri hvor flere av Holmsbu-malerne er representert, spesielt Henrik Sørensen.

Til Holmsbu kan du bruke buss linje 251 fra Oslo bussterminal. Lettest er det nok å benytte bil selv om du må betale for parkering helt til kl.21, men kanskje finner du en gratisplass. 

Cafe Juno der jeg kjøpte et overdådig rekesmørbrød og restauranten Brødrene Jensen der vi fikk kaffe til å ta med ut på tur. 

This entry was posted in Buskerud, Nye innlegg and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.