Det hotteste fiskeværet nordpå

Drar man nordpå i ferien er Lofoten et must, spesielt Henningsvær, denne utrolig populære øya uti havgapet. Her bor det kunstnere og friluftsfolk året rundt, og om sommeren kommer turister i hopetall, busslast etter busslast. Og noen slengere som oss i bobil. Skal man bo der ute uten bobil må man nok bestille tidlig.

Jeg anbefalte ferie i Mosjøen i forrige innlegg, men hvis jeg måtte velge, er jeg ikke i tvil, da velger jeg Lofoten. Aller helst begge.

Klikk på bildene for å se de større

Bobilturen, tur-retur Manndalen. Fra Kabelvåg dro vi på dagstur til Henningsvær, som er et «hot» turiststed. På den forholdsvis smale veien som er anlagt ut til været kjører turistbuss etter turistbuss, og fullt av personbiler og bobiler om sommeren. Været oversvømmes av turister, de fleste holder seg i sentrum. Vi gikk litt utenfor turiststrømmen og oppdaget et helt spesielt hus. Informasjon om Henningsvær nedenfor bildene. 

Henningsvær er et fiskevær i Nordland, et lite tettsted omgitt av hav på alle kanter, med ca 400 fastboende. Henningsvær er et av mange norske steder der fiske og fiskeindustri er bygget ned. Slike steder har hatt en stor utfordring i å skape nytt næringsgrunnlag. Henningsvær har greid å tiltrekke seg turister. De reklamerer med kunstnere, kunstvirksomhet og gallerier. I den nedlagte Kaviarfabrikken hadde de berømte «street art»-kunstnerne Dolk og Pøbel en utstilling sommeren 2010.

Henningsvær tiltrekker seg også de som søker opplevelser i naturen. En klatreskole er etablert der, og i fjellsidene er det fullt av klatrere. 

This entry was posted in Bobil tur, Nordland, Nye innlegg and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.