Harstad, base for oljevirksomheten i nord.

Bobilturen, tur-retur Manndalen. Etter Senja dro vi innom Harstad for å oppleve byliv. Der vandret vi i bygatene og gikk på kafe, helt til lengselen etter gress tok overhånd. Da tok vi hundene ut i naturen. Vi bodde ved sjøen, i gangavstand fra sentrum,  på Harstad camping. Nedenfor bildene finner du informasjon om Harstad.

Klikk på bildene for å se de større

Harstad ligger helt sør i Troms fylke. Før holdt forsvaret til i Harstad, nå er byen en base for oljevirksomheten i landsdelen, flere oljeselskaper og Oljedirektoratet har etablert seg der. I Harstad møtes den nord- og sørgående Hurtigruten hver morgen. Siden 1965 har Harstad vært sete for Festspillene i Nord-Norge, som arrangeres årlig i juni måned. 

Helt siden vikingtiden har det vært bosetning i Harstad. Byen har en rekke bevarte fortidsminner. Like nord for sentrum ligger Trondenes kirke fra ca. 1250, verdens nordligste steinkirke fra middelalderen. I sentrum finnes en bygdeborg, Slottet, antakelig fra jernalderen. På Kjeøya nord for sentrum er et hellemalingsfelt fra steinalderen og gravrøyser fra jernalderen.

This entry was posted in Bobil tur, Nye innlegg, Troms and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.