Grefsenkollen

Jeg kom over et innlegg om en tur til Grefsenkollen: «Første gang jeg tok meg til Grefsenkollen og så utsikten der, holdt jeg på å miste pusten. Visste ikke at det fantes slike steder i Oslo, og revurderte momentant mine planer om å flytte fra byen. Det er latterlig åpenbart, men du får en helt ny opplevelse av byen med en gang du får iakttatt den fra fugleperspektiv. Og du: for en smuuud plass å dra med seg en deit i solnedgangen…………..» Vil du vite mer om innlegget trykker du på jeg i teksten.

Til Grefsenkollen kan du kjøre bil, det er mange parkeringsplasser der. Du kan også bruke buss.

Klikk på bildene for å se større versjoner

Grefsenåsen er et høydedrag lengst sørvest i Lillomarka. Høyeste punkt er Grefsenkollen (377 moh.). I 1912 solgte Iver Bredo Olsen 1350 mål av Grefsenåsen til Aker og Kristiania kommuner i fellesskap, for en rimelig penge, mot at den ikke skulle bebygges.

Grefsenåsen er et populært tur- og rekreasjonsområde og blir benyttet til mange ulike aktiviteter – fra ordinær mosjon, trening, sykling og skiidrett til klatring og hanggliding. Norgesmesterskap i kjøring med sparkstøtting ble arrangert der i vinter. 

Grefsenkollen restaurant ligger med flott utsikt over byen og fjorden. Skianleggene på Grefsenkollen drives av Oslo skisenter.

This entry was posted in Marka, Nye innlegg and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.