Gällivare, ti mil nord for polarsirkelen

Bobilturen, tur-retur Manndalen. Etter tre dager med lange og mange timers bilkjøring kom vi til Gällivare. Alle fire hadde et stort behov for å bevegelse. Nå ville vi gå turer, strekke på bena og være ute, så vi ble i Gällivare i to dager. Hundene satte pris på disse dagene etter all tiden de hadde vært i bobilen. Første dag startet vi på en lang tur uten å være klar over at mange mygg tok følge med oss. Først hoppet hundene glade og lykkelige rundt oss, men etterhvert ble de ganske urolige. Både hunder og mennesker ble fulle av stikk. Så vi måtte gi oss, dra til butikk og kjøpte myggspray. Etter at alle fire var sprayet grundig hadde vi fine turer i og rundt Gällivare. Informasjon om Gällivare nedenfor bildene.

Klikk på bildene for å se de større

Gällivare er et tettsted i Lappland i Sverige. Gruvedrift har vært svært viktig for utviklingen av stedet, og Malmbanen har vært viktig for transport av malm til Narvik. Like ved Gällivare ligger fjellet Dundret med skianlegg. Vi bodde på Gällivare camping. Det er en stor og fin campingplass med ”ordning och reda” som ligger ved Vassara älv. Campingplassen har trollskog for barn, strandkafe, sameleir og et område med historisk gamle hus.

Spesielle arrangement i Gällivare er Tomtarnas Vinterspel og Artic Balloon Adventure. Gällivare blir reklamert som Porten til verdensarven Laponia. Laponia er et samisk kulturlandskap, med flere tusen år gamle spor etter menneskelig virksomhet, og samtidig Europas største sammenhengende naturlandskap.

This entry was posted in Bobil tur, Nye innlegg, Sverige and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.