Funkisperlen på Ingierstrand

Har du ikke sett det nyrenoverte badestedet, anbefaler jeg en tur dit. Du kan fint kombinere en tur til Ingierstrand med tur i Svartskogåsen rett ovenfor badet. Har du ikke lyst på lang tur, er det ypperlig å bare ha Ingierstrand som mål. For nå som høsten har satt inn, er stranden tom og hunden din kan svinse rundt uten å forstyrre badegjester. Mer informasjon om Ingierstrand bad og restaurant nedenfor bildene.

Klikk på bildene for å se de større

Ingierstrand bad ligger ved Bunnefjorden på Svartskog i Oppegård kommune. Badet ble i sin tid ble kalt “perlen blant Nordens badeanlegg”. Anlagt av Johanne Ingier, fraskilt kone av godseier Frithjof Ingier på Stubljan og Ljansgodset. Området er historisk viktig for Oppegård. Det var eid av det såkalte ”Hvitebjørnsbruket” på 15-1600-tallet. Dette bruket var forløperen til Ljansbruket på 1700-tallet. Fra slutten av 1700-tallet var Ljansbruket i familien Ingiers eie. I 1931 fikk arkitektene Moestue og Schistad i oppdrag å tegne et restaurant- og badeanlegg. Badeanlegget åpnet i 1933, restauranten i 1934. I 1936 kjøpte Oslo kommune området for 1,8 millioner kroner for å sikre Oslo-folk tilgang til et rekreasjons- og friluftsområde ved sjøen. 

I sine glansdager var det rundt 120 000 besøkende i betalingsbadet per sesong. Til Ingierstrand bad var det båtrute fra Oslo i perioden 1934-40 og 1945-70. Ingierstrand bad og restaurant ble fredet av Riksantikvaren i 2012. Oslo kommune har bekostet oppussingen av stedet for 50 millioner. Byrådet i Oslo har vedtatt oppstart av en båtrute til Ingierstrand. 

Nyrestaurerte Ingierstrand Bad og Restaurant åpnet i mai 2013. Vanlig restaurantdrift er det bare i sommersesongen. Resten av året kan restauranten leies for sluttede selskap hos  selskapslokaler.no, eller som del av en fjordopplevelse hos Fjordcruise og Cruisebåtene.

This entry was posted in Akershus, Nye innlegg, Oslo øst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.