Frysja – Maridalsvannet

En kort tur i vintersol var det vi ønsket oss da vi hastet avgårde til Frysja og Maridalsvannet. Vi hadde ikke lagt noen plan. Vi vurderte Sognsvann, men der har vi gått så mange ganger, vi ville se noe nytt. Faktisk har vi gått ved Maridalsvannet før også, men ikke såå mange ganger som Sognsvann. Beslutningen ble tatt ganske fort, avgårde fór vi med bil til Teknisk museum der det er godt med parkering.

Vi gikk over Akerselva ved Frysja. Vi var ikke klar over at solen ikke kom ned til Akerselva, vi ville nyte solen, så vi måtte komme oss opp i høyden. Helt uforberedt møter vi et stort utbyggingsområde ved Maridalsvannet. Sperringer, nettinggjerder, sprengningsmatter og monstermaskiner.

Oset vannrenseanlegg skal lage flere vannrensningsbassenger, derfor er bevegelsesfriheten i området begrenset. men det kan man jo ikke klage på. Vi vil jo ha rent og klart vann. Tenk så heldige vi er som har det i Norge. Glassklart, friskt og rent vann.

Så det er bare å gå forbi de skremmende store maskinene og et ufruktbart månelandskap for å komme enda lenger opp i høyden og inn i Marka. Inn i Marka herfra har vi aldri gått før. Så det tror vi blir spennende. Men vi kom oss ikke så langt denne gangen. Neste gang vet vi mer og kan planlegge bedre så vi får oss en skikkerlig skogstur, som er det vi alltid ønsker. Kanskje tar vi Maridalsvannet rundt da.

Klikk på bildene for å se dem bedre
This entry was posted in Marka, Nye innlegg and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.