Fra vann til vann i Østmarka

Vi startet fra Grønmo der det er mange parkeringsplasser, nok til både golfklubben og turgåere.

Fra Grønmo er det kort vei til Rundvann. Vannet ligger like ved Østmarkskapellet og er et populært utfartssted. Det var folk i vannet og på den mest populære badeplassen. Macho hev seg med en gang i vannet, mens Ninja tok noen slurker vann før vi fortsatte videre til Smalvann som ligger like ved. Ved Smalvann var det ingen andre denne dagen, men mange fisker der. Oslo Røde Kors Hjelpekorps har en hytte ved Smalvann, litt skjult av skogen. Macho tok seg et bad i Smalvann også, mens Ninja tok en slurk vann. Etter en kort pause gikk vi videre til Langvann. Der var det heller ingen andre enn oss. Langvann er et forholdsvis stort vann med leirmuligheter, badeplasser og fiskemuligheter. Vi har tidligere sett campere ved Langvann og på vei tilbake møtte vi to som skulle campe ved vannet i helgen. Ved Langvann er det nå plukkeferdige multer.

Som barn gikk jeg på bærsanking hvert år med familien, vi plukket multer, blåbær og bringebær i bøttevis. Multer var morsomst å plukke siden de var størst og vanskeligst å finne. Lillebroren min og jeg konkurrerte alltid om hvem som fikk full bøtte først. Men siden jeg ikke liker smaken på multer så står det fremdeles plukkeferdige multer ved Langvann.
Fra Langvann tok vi en fuktigere og tidvis mørkere vei tilbake mot Rundvann. Vi gikk over mange myrer, men så ikke multer der. Mer om Rundvann finner du her.

Klikk på bildene for å se større utgaver
This entry was posted in Marka, Nye innlegg and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.