En sommer er over

«En sommer er over, men minnene om den består,» heter det i en velkjent sang. Våre sommerminner kommer i år fra Kristiansand. Hundene og jeg hadde mange fine, interessante og nydelige turer der. Alle de fine turene vi hadde i Kristiansandsområdet kan du snart lese om på denne siden.

Lite visste jeg om byen på forhånd, og absolutt ikke at den er omkranset av skogsområder. Jeg visste heller ikke om all flåtten vi skulle møte. Hundene gikk først med halsbånd kjøpt i butikk, så med halsbånd kjøpt hos dyrlege, allikevel plukket jeg hver dag bort mengder av flått, spesielt på Macho. Bra ble det først da hundene fikk Bravecto, piller som dreper flåtten etter at den har bitt seg fast. Etter pilleinntaket plukket jeg ikke bort en eneste flått, og hundene slapp halsbånd.

Kristiansand kaller seg selv sommerbyen, men er så mye mer enn det. Selv om sommeren er en viktig tid for byen og næringslivet med tilstrømmingen av tusenvis av turister. Mer informasjon om Kristiansand under bildene.

Klikk på bildene for å se de større

Kong Christian IV, også kallt Christian Quart, grunnla byen Christianssand på «Sanden» i 1641. Byen ble anlagt etter en regelmessig byplan, et kvadratur. Kvadraturen er nå en del av Kristiansands sentrum.

Arkeologiske funn viser at Kristiansandsområdet hadde bosetting lenge før Christian IV kom inn i bildet. På 1300-1400-tallet var det både havn og tettsted der, skriftlige kilder viser dessuten at det allerede i 1040 var kirke på stedet.

I 1877 ble bynavnet endret fra Christiansand til Kristiansand. Kristiansand er by, kommune, og Vest-Agder fylkes administrasjonssenter. Kristiansand har stor tilstrømming av turister i sommermånedene. Spesielt Dyreparken trekker mange tilreisende, mens også de mange festivalene som arrangeres, som i år; Tall Ships Races.

Det norske artillerikorpset ble opprettet i 1685. Korpset skulle betjene kanonene på festningene, i alt sju kompanier var utplassert på norske festninger. Artillerikorpset ble nedlagt i 1764 og i 1803 erstattet med Den norske artilleribrigade, dvs de enkelte enhetene hadde fra da av egne kommandanter og ble av den grunn kallt brigader. Dagens Artillerikorps i Kristiansand har egen nettside.

This entry was posted in Nye innlegg, Vest-Agder and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.