Ekeberg

Området brukes av veldig mange året rundt. De store slettene brukes til ballspill, skigåing, Norway Cup og hundeutstillinger. På Ekeberg treffer du alltid andre hundeeiere på gangveiene eller på den store hundesletta.

Ekeberg rideskole og Husdyrpark er et yndet sted for små og store mennesker. Husdyrparken er åpen hver dag hele året og er vel verdt et besøk.

Til Ekeberg kan du bruke bil, det er mange parkeringsplasser. Du kan også komme dit med buss fra sentrum. Vil du gå fra Gamlebyen er det en bratt, men kort sti opp til Ekebergrestauranten. På Ekeberg er den en fin campingplass som ligger høyt og fritt.

Klikk på bildene for å se de større  

 

Ekeberg ligger sydøst for Gamlebyen i Oslo. Åsen har bratt skråning ned mot sentrum, mens det på toppen er langstrakte og flate sletter. Ekeberg var et populært utfartsområde allerede på 1800-tallet. I 1937 ble området sikret som Oslos største parkområde. Arkeologiske funn viser at mennesker har bodd på Ekeberg i 10000 år, 2000 år lenger enn man hittil har visst.

Asbjørnsen har skrevet om folkeeventyret «Ekebergkongen», en underjordisk herre som bodde i Ekeberget og som la seg etter kvinnene i Oslo.

This entry was posted in Nye innlegg, Oslo øst and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.