Åsgårdstrand, sommeridyllen ved

Oslofjorden, dro vi innom på hjemtur fra Skagen. Hundene måtte bevege seg etter båtturen, og vi mennesker ville se Åsgårdstrand. Så vi tok en liten omvei langs sjøen. Det var bare en svipptur så vi så ikke «all verden», men nok til å ville dra tilbake, kanskje neste sommer. Åsgårdstrand kaller seg selv en perle, og mange synes nok det, siden antall feriegjester langt overskriver antall fastboende om sommeren. Og litt morsomt er det at kunstmalere er og har vært fasinert av lyset i Åsgårdstrand, akkurat som i Skagen. Edvard Munchs bilde «Pikene på broen» er malt i Åsgårdstrand. Mer om Åsgårdstrand nedenfor bildene.

Trykk på bildene for å se de større

Åsgårdstrand er fra 2007 klassifisert som «turistby» da antall besøkende, om sommeren, er meget høyt i forhold til bofaste. Det medfører at samtlige butikker kan holde søndagsåpent. I Åsgårddstrand finnes gallerier og utsalg for kunsthåndverkere, et lite Munch museum, flere caféer, pub og vinstue. Sommerstid åpnes også flere restauranter i den gamle delen av byen, nærmest fjorden.

I norrøn mytologi er ås en gud, og åsgård gudenes bolig. Hvis Åsgårdstrand er gudenes egen strand, klart det må være fint der.

This entry was posted in Nye innlegg, Vestfold and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.